Bir AI uygulamasını Focus'a bağlama
Bir sohbet uygulaması ya da kod düzenleyici gibi bir AI uygulaması, çalışma zamanınızla ilgili soruları kendi Focus verinizle yanıtlayabilir; örneğin Dün ne kadar aktiftim? ya da Takımım geçen hafta en çok hangi uygulamaları kullandı? Uygulama bu veriyi, AI uygulamalarının başka hizmetlere bağlanmak için kullandığı açık bir standart olan MCP (Model Context Protocol) üzerinden okur. Uygulama sorar, Focus kim olduğunuzu ve neyi görebileceğinizi denetler ve ancak ondan sonra toplamlarla yanıt verir.
Bir AI uygulamasının bağlanabilmesi için organizasyonunuzun hesap sahibinin AI erişimine izin vermesi ve o uygulamayı onaylaması gerekir (AI ayarları, AI uygulamalarını onaylama). O zamana dek hiçbir AI uygulamasıyla hiçbir şey paylaşılmaz; sizin rızanız olmadan da hiçbir şey paylaşılmaz.
Sunucu adresi
Section titled “Sunucu adresi”AI uygulamaları şu adrese bağlanır:
https://mcp.focus.workify360.com/mcpHesap sahibiniz ya da yöneticiniz aynı adresi Ayarlar → AI altında, kopyalama düğmesiyle birlikte görür. Adresi
yazıldığı gibi, https:// ile başlayıp /mcp ile biten hâliyle girin.
Bir uygulamayı bağlama
Section titled “Bir uygulamayı bağlama”Adımlar uygulamadan uygulamaya değişir; MCP’yi destekleyen AI uygulamalarının çoğunda, örneğin claude.ai, ChatGPT, Cursor ve VS Code’da, ayarlarda uzak bir MCP sunucusu ya da özel bir bağlayıcı eklenecek bir yer vardır.
- AI uygulamanızda uzak bir MCP sunucusu ya da özel bağlayıcı ekleyin ve yukarıdaki sunucu adresini girin.
- Uygulama, tarayıcınızda Workify360 giriş sayfasını açar. Focus hesabınızla her zamanki gibi giriş yapın; organizasyonunuz istiyorsa iki adımlı doğrulama da dahil. Birden fazla organizasyondaysanız organizasyonu seçin.
- Focus bir rıza sayfası gösterir (aşağıda). Uygulamanın neyi okuyabileceğini seçin ve Erişime izin ver’i seçin.
- Tarayıcınız AI uygulamasına döner; uygulama artık bağlıdır. Ona gününüzle ilgili bir soru sorun.
Girişten sonraki sayfa organizasyonunuzun uygulamayı henüz onaylamadığını söylüyorsa talebiniz kaydedilmiştir: hesap sahibi talebi Ayarlar → AI → Uygulamalar altında görür ve onaylayabilir. Onaylandıktan sonra yeniden deneyin. Bir uygulamanın bağlanamamasının diğer nedenleri AI uygulaması bağlanamıyor makalesindedir.
Rıza sayfası
Section titled “Rıza sayfası”Rıza sayfası, bağlamak istediğiniz uygulamanın bu olduğunu denetleyebilmeniz için uygulamanın adını, ait olduğu adresi, sizi geri gönderdiği adresi ve organizasyonunuzu gösterir. Adın yanında adresleri de denetleyin: adı uygulamayı yapan seçer, adresi seçemez.
Uygulamanın neyi okuyabileceğini siz seçersiniz:
- Yalnız kendi verim: kendi günleriniz ve uygulamalarınız, bir de bu yardım merkezinin makaleleri. Her zaman dahildir.
- Görebildiğim takım verileri: rolünüzün Focus’ta görmenize izin verdiği takımlar ve kişiler. Yalnız uygulama isterse ve rolünüz başkalarının verisini görüyorsa (hesap sahibi, şirket yöneticisi, takım yöneticisi ve takım lideri) sunulur; siz işaretleyene kadar kapalıdır.
Erişime izin ver uygulamayı bağlar; Reddet sizi bağlamadan uygulamaya geri gönderir. Uygulama parolanızı hiçbir zaman almaz ve panelde sizin görebildiğinizden fazlasını alamaz. Neyi ayrıntılı olarak okuyabildiği ve neyi hiçbir zaman almadığı AI uygulamaları neyi görebilir makalesindedir.
Uygulama daha sonra izin vermediğiniz takım verisine ihtiyaç duyarsa yeniden sormak için sizi bu sayfaya gönderir
(insufficient_scope).
Uygulamalarınızı görme ve bağlantıyı kaldırma
Section titled “Uygulamalarınızı görme ve bağlantıyı kaldırma”Profilinizdeki Bağlı AI uygulamaları sekmesi bu organizasyonda bağladığınız her AI uygulamasını listeler: adı ve adresi, erişimi (Yalnız kendi verim ya da Görebildiğim takım verileri), ne zaman bağladığınız, en son ne zaman veri okuduğu ve son 30 günde hangi araçları kullandığı.
Bir bağlantıyı sonlandırmak için Bağlantıyı kaldır’ı seçin. Uygulamanın bir sonraki isteği başarısız olur; bir şey okuyabilmesi için rıza sayfasıyla yeniden bağlanması gerekir. Organizasyonunuz bir uygulamayı iptal edince bütün bağlantıları sona erer: uygulama sekmede kuruluşunuzun onu kaldırdığı notuyla, Bağlantıyı kaldır olmadan kalır ve hesap sahibi onu yeniden onaylayıp siz yeniden bağlayana kadar hiçbir şey okuyamaz.
Erişiminiz uygulamaya değil Focus’taki hesabınıza bağlıdır: rolünüz değişince uygulama bir sonraki isteğinden itibaren yeni rolünüzün izin verdiğini görür; hesabınız pasifleştirilince uygulama hiçbir şey okuyamaz.